Powered by

Powered by

dinsdag 4 juli 2017

RiverGuide nieuwe landelijke applicatie met actuele vaarweginformatie

Vandaag – dinsdag 4 juli – is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de landelijke invoering van RiverGuide. Dat is een app voor vaarweggebruikers met actuele informatie over o.a. routes, bezetting ligplaatsen, drinkwaterpunten en auto-afzetplaatsen. Doel van de applicatie is het bevorderen van de veiligheid, verkeersregulering, vlotheid en duurzaamheid op de landelijke vaarwegen.


De deelnemende partijen zijn Zeeland Seaports, Rijkswaterstaat, Provincie Zuid-Holland, Provincie Noord-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Moerdijk, Havenbedrijf Amsterdam, Groningen Seaports en Teqplay, het bedrijf dat de app heeft ontwikkeld. RiverGuide bundelt de beschikbare data van de verschillende vaarwegbeheerders en andere betrokkenen. Uit de combinatie ervan stelt het relevante nautische informatie samen voor de vaarweggebruikers. De RiverGuide app is ontwikkeld voor en met binnenvaartschippers. De behoeftes van de schippers zijn in kaart gebracht en vertaald in de app.

De app wordt de komende periode verder uitgebreid. Aanmelden voor de RiverGuide app kan op www.riverguide.eu. Mobiele telefoongebruikers kunnen de app gratis downloaden.

DOWNLOAD DE RIVERGUIDE APP
5 opmerkingen:

 1. Is het / wordt het mogelijk om te registreren zonder scheepsnaam en mmsi nummer? Ik wissel namelijk steeds van schip als aflosschipper.
  Dat kan ook ingevoerd in de app zelf toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het / wordt het mogelijk om te registreren zonder scheepsnaam en mmsi nummer? Ik wissel namelijk steeds van schip als aflosschipper.
  Dat kan ook ingevoerd in de app zelf toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gerard, voor aflossers is het inderdaad recent mogelijk geworden in de app zelf van schip te wisselen, bij registratie koppelen we het account nog wel steeds met een initieel schip / mmsi. Even aangeven als er als aflosser wordt geregistreerd is dus voldoende

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aha, dus bij registratie de mmsi van mujn eerstvolgende schip opgeven en daarna wisselen in de app?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is inderdaad het ideale scenario, Gerard

  BeantwoordenVerwijderen