Powered by

Powered by

vrijdag 12 januari 2018

Nieuw jaar, nieuwe RiverGuide versie

Allereerst de beste wensen voor 2018! In de laatste weken van 2017 hebben we de laatste puntjes op de i gezet voor een nieuwe release van RiverGuide om 2018 weer volle kracht vooruit te gaan.
Maar eerst even terugblikken: 2017 was een mooi jaar voor RiverGuide, na de pilot kwam er een vervolg. Er staat inmiddels een stevig consortium van Nederlandse vaarwegbeheerders en hebben ruim 800 binnenvaartschippers de app in gebruik.

In het aankomende jaar gaat er nog veel mooie nieuwe functionaliteit gerealiseerd worden. Daarover later meer. Maar allereerst kijken we naar de nieuwe versie van de app: de volgende functionaliteiten zijn toegevoegd:
  • ETA voorspellingen voor de aankomsttijden bij objecten op de geplande vaarroute
  • Visuele indicatie als er een brugopening nodig is
  • Starten en stoppen van een route
  • Vernieuwingen in de lay-out van de kaart en de iconen

Verder zijn er met behulp van jullie feedback de nodige kleinere verbeteringen doorgevoerd in de data en in het gebruikersinterface.
In de aankomende periode staan er nog een aantal verdere uitbreidingen en verbeteringen op de rol. In de Provincie Zuid Holland komt er extra informatie beschikbaar en hiervoor is ook een nieuwe versie van het dashboard ontwikkeld met b.v. de verkeersborden, VHF frequenties en de actieve BASsen etc. In Noord Holland worden automatisch meldingen voor brugopeningen gedaan. En voor het verminderen van het marifoonverkeer gaan we samen met het Havenbedrijf Rotterdam in RiverGuide een experiment uitvoeren.

Kortom, wij zien weer uit naar een mooi RiverGuide jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten