Powered by

Powered by

woensdag 27 juni 2018

Automatische openingsverzoeken voor bruggen in Noord Holland


De afgelopen periode is er hard gewerkt aan het beschikbaar maken van een nieuwe service binnen RiverGuide. Voor de recreatieschippers die gebruik maken van RiverGuide worden in de provincie Noord-Holland nu automatische openingsverzoeken voor een groot aantal bruggen gedaan. En daar zijn we trots op!

Op basis van de locatie, opgegeven vaarroute en snelheid wordt nu ook de verwachte aankomsttijd bij een brug of sluis berekend. Deze verwachte aankomsttijd en de scheepsmaten worden via een brugmanagementsysteem (BMS) doorgegeven aan de brugwachter. Mede op basis van deze informatie plant de brugwachter de brugopeningen. RiverGuide Recreant toont de volgende door de brugwachter geplande opening alsmede het bedienregime van de brug. Zo heb je als schipper goed inzicht op wat er staat te gebeuren in je geplande reis. De app geeft ook een visuele indicatie of je de betreffende opening kunt halen. Uiteraard wordt de route met alle bruggen en sluizen die je op de route tegenkomt getoond.  Tijdens de reis is relevante informatie zoals detailinformatie van bruggen of sluizen, doorvaarthoogten, marifoonkanaal en telefoonnummers voor contact met de bedienaar beschikbaar.

In het vaarseizoen 2018 worden steeds meer bruggen aangesloten op RiverGuide. De ervaringen van de gebruikers worden benut voor verdere doorontwikkeling.


Voor meer informatie zie ook: provincie Noord Holland